Menü Keresés

Báránysült készítésére a tavasz végi, nyár eleji időszak a legalkalmasabb, amikor olyan nagyszerű zöldségekkel tálalhatjuk, mint az újburgonya, a zsenge sárgarépa és zöldborsó.

Hozzávalók

egy 2-2,3 kg-os csontos báránycomb
10 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál Vegeta Grill Classic
4 evőkanál napraforgóolaj
1 kg újburgonya
20-30 dkg zsenge sárgarépa
40 dkg frissen kifejtett zöldborsó
8 dkg magozott olajbogyó

A következőt használtuk fel

Vegeta Natur Grill Classic

Vegeta Natur Grill Classic

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 6 Személyek150 perc

  • 1 A combról a faggyús, inas részeket levágjuk, majd a húst megmossuk, leszárogatjuk. A lábszár végződésénél a húst körbevágjuk, különben sütéskor összezsugorodik.
  • 2 A szalonnát 0,5 centi vastag hasábokra vágjuk és a húst alul-felül a rostokkal párhuzamosan sűrűn megtűzdeljük vele. Ehhez a művelethez egy speciális konyhai eszközt használunk, a spékelőtűt.
  • 3 Ennek hiányában a combot keskeny késsel felszúrjuk, és a lefagyasztott (különben hajlik, nem lehet a lyukba bújtatni) szalonnacsíkokat beletűzzük. A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket félbevágjuk, a húsba nyomkodjuk (tűzdeljük).
  • 4 A combot 1 evőkanál Vegetával alaposan bedörzsöljük, majd egy serpenyőben, a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
  • 5 Az elősütött pecsenyét tepsibe tesszük, olaját ráöntjük. Egy kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük. Sütőben, kb. 180 °C-on, kb. 2 órán át sütjük.
  • 6 Sütés közben a combot többször megforgatjuk, ha kell, egy kevés vizet öntünk alá. A zöldégeket megtisztítjuk, a burgonyát cikkekre vágjuk. A répát elnegyeljük, 1 centi vastagon fölszeleteljük. 45 perccel a hús sütésének a vége előtt a burgonyával együtt a comb körül szétterítjük.
  • 7 A zöldborsót enyhén sózott vízben puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, 10 perccel a sütés vége előtt a többi zöldséghez adjuk a lecsöpögtetett olajbogyóval együtt.
  • 8 A sült báránycombot a rostjaira merőlegesen fölszeleteljük. A vele sült zöldségeket tányérra halmozzuk, a hússzeleteket ráfektetjük. Nagy adag salátával tálaljuk.

Tanácsok

A sült combot 10-15 percig pihentessük tálalás előtt, így könnyebb szeletelni és szaftosabb is lesz, mert benne marad a leve.

Ossza meg a barátaival