Menü Keresés

Ha szereti a kékpenészes, érett sajtokat, akkor ez a rokforttal és dióval töltött pulyka Önnek való! Már csak azt kell eldöntenie, hogy darabosabb, minden ízében hangsúlyosabb tölteléket szeretne vagy krémesebbet, ahol az ízek jobban keverednek.

Hozzávalók

4 szelet, egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé
1 evőkanál Vegeta
őrölt fekete bors
5 dkg dióbél
7 dkg rokfort sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál tejföl vagy zsíros tejszín
3 evőkanál olaj
a pecsenyeléhez:
1 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál citromlé
1 dl viz

A következőt használtuk fel

Vegeta ételízesítő

Vegeta ételízesítő

Elkészítés Ehhez a recepthez csak fantázia kell!

Közepesen bonyolult 4 Személyek35 perc

  • 1 A mellszeleteket kiverjük, a Vegetával és egy kevés borssal mindkét oldalukat behintjük.
  • 2 A diót durvára törjük, a rokfortot villával szétnyomjuk, a petrezselyemmel és a tejföllel összekeverjük. Elosztjuk négyfelé, a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, másik oldalukat ráhajtjuk és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük, nehogy sütés közben a töltelék kifolyjon.
  • 3 Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk és a töltött pulykamellet oldalanként kb. 3 perc latt megsütjük rajta. Szűrőlapáttal átrakjuk egy tányérra és lefedve melegen tartjuk.
  • 4 Visszamaradó zsírját a borral, a citromlével és a vízzel 1-2 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.

Tanácsok

Ha krémes tölteléket szeretnénk, a hozzávalókat merülőmixerrel pürésítsük.

Adag

Tálaláskor a töltött pulykamelleket félbevágjuk, tányérra rakjuk, boros levével meglocsoljuk. Párolt zöldség illik köetnek hozzá.

Ossza meg a barátaival